Het principe van hoe het werkt ken je nu, het is tijd om even wat specifieker op de verschillende manieren van geld verdienen in te gaan en om wat termen uit te leggen, zodat je straks als je gaat beginnen met geld verdienen niet voor verrassingen komt te staan.

Geld verdienen door te surfen (Get paid to surf).
Sommige
sites betalen je om geld te verdienen voor het surfen op internet. Wat moet je daarvoor doen? Na aanmelding bij zo'n site moet je een programmaatje downloaden. Dat programmaatje moet je voortaan opstarten voordat je gaat internetten, en het laat dan reclame zien terwijl jij aan het internetten bent. Deze manier van Get Paid To Surf is bijna uitgestorven, ik ben lid geweest van 4 van dit soort sites, waarvan eentje maar echt uitbetaalde voordat ook die failliet ging.

De modernere variant hiervan is surfen door een manual surf of auto-surf in je browser. Dat is meestal een onderdeel van een GPT site. Daarmee kan je leuk verdienen en hoef je geen aparte software te installeren. 

Geld verdienen door E-mails te lezen (get paid to read).
Op deze manier verdien je geld door het lezen van reclame via e-mail. Om te bevestigen dat je de mail gelezen hebt moet je op een link in de mail klikken waarna je op de site van de adverteerder terecht komt. Per click levert je dat meestal 0,5 of 1 cent op (zowel dollar als Euro)
TIP
: maak een apart e-mail adres aan voor je GPT mails. Zo voorkom je dat je prive mails eventueel zoek raken tussen de betaalde mails.

Geld verdienen door op links/banners te klikken (get paid to click).
Een iets omslachtiger methode dan get paid to read, want nu moet je zelf op jacht gaan naar de links of banners om op te klikken. Niet dat dat nou zo moeilijk is, want je vind ze op de site van het get paid to click
site nadat je ingelogd bent. Per click levert je dat meestal ietsje minder op dan betaalde mails.
TIP
: Maak in je favorieten een aparte map aan waarin je alle get paid to click
sites waar je lid van bent zet. Ga dan dagelijks of zo vaak je kan of wilt al die sites af om op de banners en links te klikken.

Er is ook nog een tussenvorm van de laatste twee manieren en die heeft niet echt een aparte naam. Meestal wordt het gewoon get paid to read genoemd. Het gaat hier om sites die je betalen om mails te lezen, maar die mails komen dan niet in je eigen e-mail, maar op een speciale mailbox op de site. Daar moet je dus ook eerst inloggen voordat je die mails kunt lezen. Hier gelden dezelfde tips en verdiensten als bij get paid to click/read.

Geld verdienen met je mening (Get paid for your opinion).
Hierbij wordt je betaald voor het invullen van vragenlijsten die meestal over de website van een adverteerder gaan. Dit is soms tijdrovend en men verwacht wel een serieuze reactie van je, dus hier moet je je alleen voor aanmelden als je het echt leuk en/of interessant vindt om ergens je mening over te geven. Het kan immers ook gaan over iets dat je geen ene moer interesseert.....Daar staat tegenover dat het per vragenlijst wel veel meer oplevert dan get paid to click- en read.

Geld verdienen door anderen aan te melden (referrals).
Referrals zijn mensen die zich via jou aanmelden bij een get paid to read/click/surf/enzovoort
site. Daar krijg je vrijwel altijd een leuke beloning voor. Je referrals zijn verdeeld in levels. Level 1 zijn de mensen die zich via jou aanmelden, level 2 zijn de mensen die zich via jouw referrals aanmelden, enzovoort. Het meest gangbare is dat je 10-20% van de verdiensten van je level 1 referrals krijgt. Dit gaat niet ten koste van diegenen die zich via jouw link aanmelden, die merken daar niets van en verdienen dus net zoveel als iedereen. Wel kan het jou behoorlijk wat opleveren als je veel referrals hebt. Dus zodra je lid bent van een get paid to read/click/surf/enzovoort site is het een goed idee om mensen te gaan werven. Op de site kan je de zogenaamde referral link vinden waarmee mensen zich via jou kunnen aanmelden. Als je een eigen website hebt, plaats dan je referral link op je site. Als je geen website hebt kan je altijd proberen om familieleden en vrienden ook lid te laten worden door ze een mail te sturen. Bij sommige sites kan je ook referrals kopen, dat kan ook interessant zijn.
Referrals kan je ook krijgen door betaald lid van een site te worden, meestal heet dat dan zoiets als goldmember of premium member. Goldmember worden kost wel geld en is dus niet gratis, maar dan krijg je wel gratis referrals en vaak nog meer voordelen. Op den duur verdien je je geld dus meer dan terug! Ik ben zelf goldmember van een paar sites en dat levert vaak erg veel referrals op en dus ook leuke verdiensten!!
TIP: Heb je geen website, maar wil je toch referrals hebben? Wordt lid van site promotie
sites zoals Dutchleader, Klikkaa, Superpromotie, Link Promoter of Superrotator. Dan kan je je referral link(s) promoten en zo nog een aardige downline opbouwen. (Jouw downline is de hele lijst van jouw referrals bij een bepaalde site.)

Geld verdienen door je aan te melden (Get paid to join).
Hierbij verdien je geld door je via
de get paid site waar je lid van bent, aan te melden bij bijvoorbeeld een andere get paid to ... site of bij een nieuwsbrief.Het gaat meestal zo: je bent lid van site A. Op de get paid to join pagina van de site van site A staat een link om je aan te melden bij site B. Jij meldt je aan bij site B en moet eventueel de e-mail met de bevestiging van je aanmelding doorsturen naar site A. Site A betaalt je dan voor je aanmelding. Dit levert je (veel) meer op dan bijvoorbeeld get paid to read, maar is dus ook meer werk. Maar misschien wilde je je toch al aanmelden bij site B dus dan is het niet eens extra werk, maar wel extra geld!

Geld verdienen door sales en/of leads. Geld verdienen met sales is als je iets verkoopt, met leads als je iemand lid maakt van bijvoorbeeld een nieuwsbrief van een webwinkel. Dit doe je door banners op je website te plaatsen of door je sales/lead links te promoten op site promotie sites zoals Dutchleader, Klikkaa, Superpromotie, Link Promoter of Superrotator.

Geld verdienen door te shoppen (Cashback). Op deze manier kan je veel geld verdienen. Maar let wel op: je verdient door geld uit te geven om dat je spullen koopt. Ga niet kopen omdat het geld oplevert, maar dit moet je dus alleen doen als je al van plan bent om iets te kopen. Voorbeeld: stel je wil de laatste Call Of duty game bij Bol.com kopen, kijk dan even op de GPT sites waar je lid van bent of je hem via die site bij Bol kan kopen. Dan krijg je een percentage van het aankoopbedrag in je saldo van die GPT site. Toch leuk meegenomen!  

Er zijn ook sites die werken met een Account Score. Dat is een cijfer dat je krijgt voor het daadwerkelijk dingen kopen of door aanmeldingen op deze site. Heb je een account score die lager is dan 5,5 kan je je niet laten uitbetalen. Het is dus zaak om de score boven de 5,5 te krijgen als je tegen een uitbetaling aan zit. Dat doe je dus door iets via deze site te bestellen, waar je natuurlijk ook Cashback voor krijgt. Voordeel van zo'n hogere accountscore is vaak ook dat de site je meer gaat betalen voor betaalde mails.
TIP: ik hou zelf bij voor welke site met accountscore ik tegen een uitbetaling aan zit en zet die site dan in mijn browser's favorietenbalk. Als ik dan eens zin heb om eten te bestellen, klik ik gauw via die site door naar bijvoorbeeld Thuisbezorgd en voor je het weet heb je een voldoende accountscore.

Bubble Game: een bubble game is niet gratis, maar kan wel leuk geld opleveren. Het werkt zo: je legt geld in, bv. 50 cent. Daarvoor mag je een banner of link plaatsen onderaan de lijst van bubbles. Dus voor die 50 cent kan je bijvoorbeeld adverteren met een referral link. Zodra er iemand anders geld inlegt schuift jouw bubble een plaatsje naar boven. Als ie bovenaan staat en er legt weer iemand geld in, dan knapt jouw bubble en dan krijg je meestal iets van 150% van jouw inleg terug! Dus voor die 50 cent heb je dan mogen adverteren, en je krijgt na een tijdje ook nogeens 75 cent terug!
TIP: let goed op voordat je geld inlegt bij een bubble game, vaak wordt het spel herstart op de 1e van de maand ofzo, dus als je dan gaat inleggen op de 29e, ben je binnen 2 dagen je geld kwijt. Kijk dus goed uit naar hoe vaak en wanneer de bubble herstart voordat je inlegt.

Member: een lid van een get paid to site, bijvoorbeeld jij of ik.
Active Member:
een lid dat ook regelmatig op links klikt en mails leest.
Inactive Member: Iemand die wel ooit lid is geworden van een get paid to
site maar bijvoorbeeld een maand lang niet meer op links heeft geklikt of e-mails heeft gelezen.
Minimum Payout: Het minimum saldo dat je bijelkaar moet sparen om uitbetaling aan te kunnen vragen.

De termen en manieren om geld te verdienen ken je, nu hoef je alleen nog even de algemene tips door te lezen en dan kan je echt beginnen met geld verdienen!!

<<<< Hoe werkt het?

˄Home˄

Algemene tips >>>>